Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Véradásszervezés Általános Ismertető Munkaerőpiaci szolgáltatások

Munkaerőpiaci szolgáltatások

E-mail Nyomtatás PDF

A Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezete által biztosított szolgáltatások:

 

Egyéni tanácsadások:

- A foglalkozási rehabilitációs információnyújtás keretében a tanácsadók az ügyfelek számára széleskörű tájékoztatást nyújtanak a munkaerő-piaci intézményrendszerről és szereplőkről, a jogszabályi környezetről, a munkát keresőknek nyújtható támogatások, képzések és szolgáltatások lehetőségeiről és az igénybevétel feltételeiről.

- A foglalkozási rehabilitációs tanácsadás során a megváltozott munkaképességű személyek komplex rehabilitáció, munkaerő-piaci integráció és munkába állás elősegítése és munkában tartása valósul meg.

A tanácsadást két részre oszthatjuk:

a) A foglalkozási rehabilitációs munkatanácsadás során a tanácsadó felméri a munkaerő-piaci adottságokat, készségeket és képességeket, segíti az elhelyezkedést akadályozó körülmények feltárását és megszüntetését, valamint az ügyféllel közösen meghatározza a foglalkozási rehabilitációs folyamat lépéseit és célját egy egyéni fejlesztési terv elkészítése során.

b) A foglalkozási rehabilitációs álláskeresési tanácsadás során a tanácsadó hozzásegíti a megváltozott munkaképességű állást kereső személyt a megmaradt képességekkel, a korábbi munkaerő-piaci előzményekkel összeegyeztethető reális célok megtalálásához, megosztja vele az álláskereséshez szükséges ismereteket, felkészíti az eredményes álláskeresésre, az állásfeltárás során a célnak megfelelő munkaadókat keres fel.

- A foglalkozási rehabilitációs célú pályatanácsadás során a tanácsadó elősegíti a pályaválasztás, a pályamódosítás megvalósítását, a megfelelő pályaterv és képzési cél meghatározását. Segítséget nyújt a pályamódosítást, vagy pályaválasztást célzó továbbtanulási lehetőségek kiválasztásában.

- A foglalkozási rehabilitációs mentori szolgáltatás során megvalósul a képzésben részesülők benntartásának segítése, a lemorzsolódás elkerülése, a munkahelyi környezetbe történő beilleszkedés elősegítése, a betanítás, a munkahelymegtartás segítése, az utókövetés, valamint az egyéni rehabilitációt támogató, segítő szolgáltatások szervezése, az életvitelt, munkavállalást segítő eszközök hozzáférésének szervezése a mentor által.

A munkaadók részére nyújtható szolgáltatások:

- A rehabilitációs foglalkoztatási tanácsadás, amelynek keretében információnyújtással, információközvetítéssel és kapcsolatépítéssel, valamint együttműködést elősegítő tevékenységekkel a tanácsadó hozzájárul az adott térségben, településen a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatási helyzetének javításához, a gazdasági élet résztvevői közötti együttműködés kialakulásához.

- A foglalkozási rehabilitációs célú érzékenyítés, amelynek keretében a tanácsadó felkészíti a munkaadót a megváltozott munkaképességű munkavállalók fogadására, beillesztésére, sikeres foglalkoztatásuk elősegítésére.

A foglalkozási rehabilitációs célú munkaközvetítés, amely a munkát kereső megváltozott munkaképességű személyek és a munkaadók találkozását segíti elő, annak érdekében, hogy közöttük foglalkoztatásra irányuló jogviszony jöjjön létre.

Elérhetőségeink:

Személyesen Zalaegerszeg, Dísz tér 7. szám alatt:

H: 10-16.30; Sz: 13-16.30, P: 8-12

Személyesen Zalaegerszeg, Ady u. 29. sz. alatt:

K, Cs: 8-12

Személyesen Nagykanizsa, Sugár u. 28. szám alatt:

H: 10-16.30; K, Sz: 13-16.30, Cs, P: 8-12

Személyesen Zalaszentgrót, Kossuth L. u. 33. szám alatt:

H, Sz: 10-16.30; P: 8-12

Személyesen Lenti, Ifjúság u. 12/2. szám alatt:

H, Sz: 10-16.30; P: 8-12

Személyesen Keszthely, Kossuth L. u. 45. szám alatt:

H, Sz: 10-16.30; P: 8-12

Személyesen Kaposváron, Szent Imre u. 8. sz. alatt az ügyfélfogadási rend a következő (időpont egyeztetés szükséges):

Minden páratlan hét szerda 9-12

Személyesen Ajka, Tűzoltó u. 11/a. sz. alatt az ügyfélfogadási rend a következő (időpont egyeztetés szükséges):

Minden páros hét kedd 10-13

Telefonon a következő elérhetőségeken lehet időpontot egyeztetni az összes helyszín esetében:

06-92-510-415, 06-92-347-762

E-mailben a következő elérhetőségeken lehet időpontot kérni, ill. szervezetünkkel felvenni a kapcsolatot:

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

Véradószervező munkatársaink

Közösségi oldalak

Gyűjtő - és segélyhely Zalaegerszeg

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!