Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Adományozás helyi szinten
Adományozás helyi szinten

Karácsonyi adománygyűjtó akció!

E-mail Nyomtatás PDF

Módosítás: ( 2023. december 01. péntek, 11:31 )
 

9% - Adományozási szabályzat

E-mail Nyomtatás PDF

Adományszervezés

Fennállásának több mint egy és negyed évszázada során a Magyar Vöröskereszt – fegyveres konfliktusok idején és békeidőben egyaránt – mindig is lehetőségei szerint igyekezett teljesíteni az alapító Henry Dunant által meghatározott feladatokat: az élet és az egészség védelmét, az emberi szenvedés enyhítését.

Egy globális segélyszervezet hazai képviselőiként egyaránt fontosnak tartjuk a magyarországi társadalmi problémák orvoslását és a térségben vagy a távoli földrészeken történt katasztrófák áldozatainak megsegítését. Ettől az általános felelősségérzettől vezérelve nyújtottunk segédkezet a közelmúltban a délkelet-ázsiai cunami, a kárpátaljai és a székelyföldi árvizek, vagy legutóbb – nemzetiségi és vallási hovatartozásra való tekintet nélkül – a libanoni humanitárius katasztrófa áldozatainak.

Ugyanakkor az olyan hagyományos tevékenységek mellett, mint a véradásszervezés, katasztrófasegélyezés, elsősegélynyújtás és -oktatás, illetve eltűntek keresése, a jellegzetesen magyar társadalmi problémákkal is napi szinten foglalkozunk, legyen szó közösségszervezésről, munkanélküliek továbbképzéséről vagy az árvízkárosultak megsegítéséről.

Jó szándékú adományozók nélkül azonban nem, vagy csak nagy nehézségek árán tudnánk végezni társadalmi missziónkat. Az adományszervezésről szóló menüpontunkban így azokat a tevékenységeinket, céljainkat mutatjuk be hamarosan, amelyek vonatkozásában mindig örömmel fogadjuk adni képes és adni akaró embertársaink anyagi vagy tárgyi támogatását.

Tisztelt Adományozóink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Magyar Vöröskereszt - a szervezet Adománykezelési Szabályzatában foglaltak értelmében - 2007. március 1-től az adományok célba juttatása érdekében felmerült közvetett költségek fedezésére a pénzadományokból  9%-ot használhat fel.

 

Charity Shop Zalaszentgróton

E-mail Nyomtatás PDF

Charity Shop Zalaszentgróton

 

A 7mérföld a Mesék Szárnyán Gyermekszínház, valamint a Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezete

által működtetett adomány-bolt nyílt 2012. augusztus 9.-én Zalaszent gróton.

Az adomány-boltot Bizderi János főesperes áldotta meg, majd ezt követően

a felek részéről megtörtént az alapító okirat aláírása is.

A jeles eseményen a jele volt a Magyar Vöröskereszt főigazgatója, Kardos István,

valamint Szervezetünk elnöke, Habsburg György is,

aki a nemzeti színű szalag átvágásával adta át az új létesítményt.

A Charity Shop megnyitóján jelen volt Zalaszentgrót polgármestere,

Baracskai József is, aki kiemelte az önkéntes munka fontosságát és a jótékonyság szerepét.

Módosítás: ( 2012. augusztus 17. péntek, 16:10 )
 

Ismét várjuk ügyfeleinket és támogatoinkat!

E-mail Nyomtatás PDF

Módosítás: ( 2020. június 24. szerda, 14:35 )
 

Gyűjtő - és Segélyhely Zalaegerszegen

E-mail Nyomtatás PDF

A Zalaegerszegi Területi Szervezet Gyűjtő - és Segélyhelye már több mint 10 éve fogadja a segíteni szándékozók felajánlásait. A beérkező adományokból végezzük rászoruló embertársaink segélyezését.

Cím: 8900 Zalaegerszeg, Jókai u. 1.

 

Nyitva:

Kedd, csütörtök: 9:00 - 12:00

További információ: +36 92 596 387

Módosítás: ( 2019. augusztus 23. péntek, 09:45 )
 

Az adományozásról

E-mail Nyomtatás PDF

A segélyezés tapasztalatai

Az Áfa törvény ellenére a zalai egyéni adományozási kedv segítségével a hozzánk fordulók igényeit minden esetben kitudtuk szolgálni, kivétel az élelmiszer igények év közbeni jelentkezése. A karácsonyi segélyezésnél nagy segítséget kaptunk az országosan meghirdetett Mikulásgyár, Tesco gyűjtésből kapott élelmiszer adományokkal. A tapasztalat az, hogy a hozzánk fordulók sajnos egyre nagyobb mértékben pénzügyi támogatást kérnek, kiknek száma a gazdasági helyzet, a munkanélküliséggel emelkedésével együtt arányosan növekszik. Ilyen esetekben próbáljuk felkutatni, segítséget nyújtani, tanácsot adni arra vonatkozóan, hova, milyen szervezethez fordulhatnak pénzügyi támogatásért.

Megyénkre jellemző a magas lakásberendezési, felszerelési, bútor, ágynemű segélyezési szám, melynek biztosítását a Bajor Vöröskereszt Bad Reichenhall Vöröskereszt adományainak köszönhetően tudunk kielégíteni. Pl. apartman házak teljes felszerelésének adományozása, gyógyászati és egyéb eszközök biztosítása.

Egyre több igény jelentkezik a gyógyító, gyógykezelési segélyek terén. Jelenleg 4 őssejt transzplantációs műtét támogatásához ad segítséget megyénk.

Szociális akciók


Az országosan meghirdetett vöröskeresztes akcióink az elmúlt évekhez viszonyítva sokkal eredményesebben zárultak. Kiemelném az a lehetőséget, hogy a Mikulásgyári gyűjtésnél megadták a lehetőséget a vöröskeresztes pénzadomány fogadására. (perselyes gyűjtés) Itt láttuk bizonyítottnak, hogy ha nem is nagy összeggel, de sok kis forint adománnyal többen álltak meg nálunk, hogy segítséget nyújtsanak, így gyűjtési akciónk sikerességét biztosítsák.

A meghirdetett „sok kicsi sokra megy „ egy-két forintos gyűjtési akciónk eredménye nem igazán hozott magas eredményt, mivel megyénkben a Kórház és egyéb eü. szervezetek megelőztek bennünk a perselyek kihelyezésében, illetve a bankok is nagy mértékben ezeket a gyűjtéseket támogatták.

Továbbra is jellemző a megyére a konkrét névre szóló, célra szóló adomány gyűjtési akcióknál a magasabb a támogatói létszám. Pl. Veronika gyógyításához kupak gyűjtési akció.

Gyógyászati és életvitelt segítő eszközök száma: 528


2008. évben ismét emelkedést mutat a gyógyászati eszközeink száma, ennek oka, hogy már az említett Bajor Vöröskereszt adományozásával próbálja segíteni az elhasználódott javíthatatlan eszközeinket. Szinte minden szállítmányban megtalálható kórházi ágy, tolókocsi, szoba wc. Továbbra is problémát jelent a gyógyászati eszközök javítása, mivel több esetben a segélyezet és támogatott rászorulóktól megrongálódott javításra szoruló eszközöket kapunk vissza.

Módosítás: ( 2009. november 12. csütörtök, 13:30 )
 

Zalaegerszegen is eredményes volt az Adomány Expressz

E-mail Nyomtatás PDF

Zalaegerszegen december 21-én este 19 óráig várta a felajánlásokat a Zala Plaza-ban felállított Gyűjtőállomásán az Adomány Expressz. A 10 napos akció során rengeteg adomány érkezett – főként élelmiszer, könyv és gyermekjátékok – melyet munkatársaink és önkénteseink folyamatosan továbbítottak a rászorulóknak. Az adományban részesülők elsősorban a Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezete által működtetett intézmények és szakszolgálatok ügyfélköréből kerültek ki. A felajánlásoknak köszönhetően több mint 150 kérelmező – többségükben nagycsaládos –részesült adományban.

A Magyar Vöröskereszt Zalaegerszegi Területi Szervezete köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik felajánlásaikkal széppé tették rászoruló embertársaik karácsonyát. Egyúttal köszönjük az adománygyűjtésben résztvevő önkénteseink áldozatkész munkáját.

 

Módosítás: ( 2014. december 30. kedd, 21:26 )
 

Ukrán humanitárius válsággal kapcsolatos felhívásunk

E-mail Nyomtatás PDF

Módosítás: ( 2022. március 17. csütörtök, 16:52 )
 

Szünetel az adományok fogadása zalaegerszegi segélyhelyünkön

E-mail Nyomtatás PDF

Módosítás: ( 2021. március 12. péntek, 11:46 )
 

Megújult a zalaegerszegi Adománygyűjtő – és Segélyhely

E-mail Nyomtatás PDF

A Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezete és Zala Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet 2016. szeptemberében együttműködési megállapodást írt alá, melynek keretében a fogvatartottak – a jóvátételi munka részeként – elvégezték a Zalaegerszeg, Jókai u. 1. szám alatt működő Adománygyűjtő - és Segélyhely festési munkálatait.

 

A szépen felújított Segélyhelyet december 1-én adták át.

 

Módosítás: ( 2016. december 15. csütörtök, 16:24 )
 

Ismét Mikulásgyár Zalaegerszegen és Nagykanizsán

E-mail Nyomtatás PDF

A Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezete az idén is részt vesz a Mikulásgyár elnevezésű országos adománygyűjtő akcióban, melynek célja, hogy a rászorulók és rossz körülmények közt élő családok részére élelmiszer csomaggal, tisztálkodási eszközökkel, valamint a gyermekek részére gyűjtött játékokkal tegyék szebbé a karácsonyt.

 

Zala megyében zalaegerszegi Zala Plaza-ban és a nagykanizsai Kanizsa Plaza-ban fogadják a felajánlásokat a Vöröskereszt munkatársai és önkéntesei december 2 - tól december 21 - ig.

 

 Véradószervező munkatársaink

Közösségi oldalak

Gyűjtő - és segélyhely Zalaegerszeg

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!