Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Nagykanizsa

Nagykanizsai Területi Szervezet

E-mail Nyomtatás PDF

Nagykanizsai Területi Kirendeltség

 

Területi vezető: Szőlősi Márta

Cím: Nagylanizsa, Sugár u. 28.

Telefon: +(3693) 311-322

E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

A Nagykanizsai Városi Vöröskereszt a Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezetének egyik területi egysége. Számos és szerteágazó feladatot végez. A területi szervezet társadalmi irányítását, illetve ellenőrzését a városi vezetőség és a számlaellenőrző bizottság végzi. A szervezet tevékenységeinek operatív irányítását és végrehajtását a főállású munkatársak végzik a területi vezető irányításával.

Területi központunk székhelye a Nagykanizsa, Sugár u. 28. szám alatt található. Az épület tömegközlekedéssel jól megközelíthető (autóbuszmegálló az épület előtt), belső udvari parkolóval rendelkezik, és teljes körűen akadálymentes környezetet biztosít. Az épület pincerészében adománygyűjtő,- és elosztó helyiség működik, az udvari vérvételi épületben pedig az önkéntes véradókat várjuk.

 

 

 

Szervezetünk a hagyományos vöröskeresztes tevékenységek (véradásszervezés, elsősegélynyújtás-oktatás, adománygyűjtés, segélyakciók) mellett a szociális szolgáltatások kiterjedt körét vállalja fel Nagykanizsa városban és környékén.

 

A nagykanizsai területi szervezet szakmai irányítása alatt álló szociális szolgáltatásaink:

Hajléktalan Szálló, Nagykanizsa, Dózsa Gy. u. 73.

-   hajléktalanok étkeztetése

-   hajléktalanok nappali ellátása (Nappali Melegedő)

-   hajléktalanok éjjeli menedékhelye (férfi, női részleg)

-   hajélktalanok átmeneti elhelyezése (Átmeneti Szálló)

-   utcai szociális munka

Családok Átmeneti Otthona, Nagykanizsa, Teleki u. 19.

-              gyermekek átmeneti elhelyezése

Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, Nagykanizsa, Sugár u. 28.

Házi segítségnyújtás, Nagykanizsa, Sugár u. 28.

Szenvedélybetegek Alacsonyküszöbű Ellátó Szolgálata, Nagykanizsa, Zrínyi u. 35.

Szervezetünk a vöröskeresztes alapelvek mentén törekszik hatékony, jól célzott, a lakosság széles tömegeit megmozgató akciókkal elősegíteni a vöröskeresztes alaptevékenységek sikeres teljesítését. Munkánk során fontosnak tartjuk a Vöröskereszt, mint szervezet hagyományos értékeinek közvetítését a közvélemény felé, azonban igyekszünk folyamatosan új tevékenységelemekkel is gazdagítani az általunk nyújtott szolgáltatások körét. Fontosnak tartjuk, hogy a Vöröskereszt megbízható, célorientált, segíteni akaró és tudó civil szervezetként jelenjen meg a köztudatban, hiszen a pozitív arculattal nem csak a segítségre szoruló állampolgárok mind szélesebb köréhez juthatunk el, de a segíteni szándékozó embertársainkat is sikeresebben tudjuk megszólítani, és ösztönözni, hogy csatlakozzanak célkitűzéseinkhez, akár tagként, akár önkéntes segítőként, akár adományozóként, akár véradóként. Társadalmi szervezetként ugyanis kiemelt fontosságot tulajdonítunk annak, hogy tevékenységeink minél szélesebb bázison működjenek, ezért biztosítani kívánjuk a taglétszám növelését, és az önkéntes segítők körének bővítését.

Célkitűzéseink megvalósításában a magas színvonalú szakmai munka és az átlátható működés mellett fontosnak tartjuk a partnerségen alapuló együttműködést a működési területünkön található önkormányzatokkal, a hatóságokkal, társintézményekkel, más civil szervezetekkel és az egyházakkal. Továbbra is nagy hangsúlyt helyezünk a pályázati források felkutatására, és lehető legsikeresebb igénybe vételére.

Szervezetünk a vöröskeresztes alapelvek mentén törekszik hatékony, jól célzott, a lakosság széles tömegeit megmozgató akciókkal elősegíteni a vöröskeresztes alaptevékenységek sikeres teljesítését. Munkánk során

Szervezetünk a vöröskeresztes alapelvek mentén törekszik hatékony, jól célzott, a lakosság széles tömegeit megmozgató akciókkal elősegíteni a vöröskeresztes alaptevékenységek sikeres teljesítését. Munkánk során

További területi kirendeltségek:

  • Zalaegerszeg
  • Zalaszentgrót
  • Lenti
  • Keszthely
  • Letenye
Módosítás: ( 2022. március 08. kedd, 21:42 )  

Véradószervező munkatársaink

Közösségi oldalak

Gyűjtő - és segélyhely Zalaegerszeg

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!