Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap TÁMOP 5. 5. 2. Önkéntes Pontok Munkatársak Munkaerőpiaci szolgáltatások

Munkaerőpiaci szolgáltatások

E-mail Nyomtatás PDF

A Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezete által biztosított szolgáltatások:

 

Egyéni tanácsadások:

- A foglalkozási rehabilitációs információnyújtás keretében a tanácsadók az ügyfelek számára széleskörű tájékoztatást nyújtanak a munkaerő-piaci intézményrendszerről és szereplőkről, a jogszabályi környezetről, a munkát keresőknek nyújtható támogatások, képzések és szolgáltatások lehetőségeiről és az igénybevétel feltételeiről.

- A foglalkozási rehabilitációs tanácsadás során a megváltozott munkaképességű személyek komplex rehabilitáció, munkaerő-piaci integráció és munkába állás elősegítése és munkában tartása valósul meg.

A tanácsadást két részre oszthatjuk:

a) A foglalkozási rehabilitációs munkatanácsadás során a tanácsadó felméri a munkaerő-piaci adottságokat, készségeket és képességeket, segíti az elhelyezkedést akadályozó körülmények feltárását és megszüntetését, valamint az ügyféllel közösen meghatározza a foglalkozási rehabilitációs folyamat lépéseit és célját egy egyéni fejlesztési terv elkészítése során.

b) A foglalkozási rehabilitációs álláskeresési tanácsadás során a tanácsadó hozzásegíti a megváltozott munkaképességű állást kereső személyt a megmaradt képességekkel, a korábbi munkaerő-piaci előzményekkel összeegyeztethető reális célok megtalálásához, megosztja vele az álláskereséshez szükséges ismereteket, felkészíti az eredményes álláskeresésre, az állásfeltárás során a célnak megfelelő munkaadókat keres fel.

- A foglalkozási rehabilitációs célú pályatanácsadás során a tanácsadó elősegíti a pályaválasztás, a pályamódosítás megvalósítását, a megfelelő pályaterv és képzési cél meghatározását. Segítséget nyújt a pályamódosítást, vagy pályaválasztást célzó továbbtanulási lehetőségek kiválasztásában.

- A foglalkozási rehabilitációs mentori szolgáltatás során megvalósul a képzésben részesülők benntartásának segítése, a lemorzsolódás elkerülése, a munkahelyi környezetbe történő beilleszkedés elősegítése, a betanítás, a munkahelymegtartás segítése, az utókövetés, valamint az egyéni rehabilitációt támogató, segítő szolgáltatások szervezése, az életvitelt, munkavállalást segítő eszközök hozzáférésének szervezése a mentor által.

A munkaadók részére nyújtható szolgáltatások:

- A rehabilitációs foglalkoztatási tanácsadás, amelynek keretében információnyújtással, információközvetítéssel és kapcsolatépítéssel, valamint együttműködést elősegítő tevékenységekkel a tanácsadó hozzájárul az adott térségben, településen a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatási helyzetének javításához, a gazdasági élet résztvevői közötti együttműködés kialakulásához.

- A foglalkozási rehabilitációs célú érzékenyítés, amelynek keretében a tanácsadó felkészíti a munkaadót a megváltozott munkaképességű munkavállalók fogadására, beillesztésére, sikeres foglalkoztatásuk elősegítésére.

A foglalkozási rehabilitációs célú munkaközvetítés, amely a munkát kereső megváltozott munkaképességű személyek és a munkaadók találkozását segíti elő, annak érdekében, hogy közöttük foglalkoztatásra irányuló jogviszony jöjjön létre.

Elérhetőségeink:

Személyesen Zalaegerszeg, Dísz tér 7. szám alatt:

H: 10-16.30; Sz: 13-16.30, P: 8-12

Személyesen Zalaegerszeg, Ady u. 29. sz. alatt:

K, Cs: 8-12

Személyesen Nagykanizsa, Sugár u. 28. szám alatt:

H: 10-16.30; K, Sz: 13-16.30, Cs, P: 8-12

Személyesen Zalaszentgrót, Kossuth L. u. 33. szám alatt:

H, Sz: 10-16.30; P: 8-12

Személyesen Lenti, Ifjúság u. 12/2. szám alatt:

H, Sz: 10-16.30; P: 8-12

Személyesen Keszthely, Kossuth L. u. 45. szám alatt:

H, Sz: 10-16.30; P: 8-12

Személyesen Kaposváron, Szent Imre u. 8. sz. alatt az ügyfélfogadási rend a következő (időpont egyeztetés szükséges):

Minden páratlan hét szerda 9-12

Személyesen Ajka, Tűzoltó u. 11/a. sz. alatt az ügyfélfogadási rend a következő (időpont egyeztetés szükséges):

Minden páros hét kedd 10-13

Telefonon a következő elérhetőségeken lehet időpontot egyeztetni az összes helyszín esetében:

06-92-510-415, 06-92-347-762

E-mailben a következő elérhetőségeken lehet időpontot kérni, ill. szervezetünkkel felvenni a kapcsolatot:

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

Véradószervező munkatársaink

Közösségi oldalak

Gyűjtő - és segélyhely Zalaegerszeg

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!