Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Az adományozásról

E-mail Nyomtatás PDF

A segélyezés tapasztalatai

Az Áfa törvény ellenére a zalai egyéni adományozási kedv segítségével a hozzánk fordulók igényeit minden esetben kitudtuk szolgálni, kivétel az élelmiszer igények év közbeni jelentkezése. A karácsonyi segélyezésnél nagy segítséget kaptunk az országosan meghirdetett Mikulásgyár, Tesco gyűjtésből kapott élelmiszer adományokkal. A tapasztalat az, hogy a hozzánk fordulók sajnos egyre nagyobb mértékben pénzügyi támogatást kérnek, kiknek száma a gazdasági helyzet, a munkanélküliséggel emelkedésével együtt arányosan növekszik. Ilyen esetekben próbáljuk felkutatni, segítséget nyújtani, tanácsot adni arra vonatkozóan, hova, milyen szervezethez fordulhatnak pénzügyi támogatásért.

Megyénkre jellemző a magas lakásberendezési, felszerelési, bútor, ágynemű segélyezési szám, melynek biztosítását a Bajor Vöröskereszt Bad Reichenhall Vöröskereszt adományainak köszönhetően tudunk kielégíteni. Pl. apartman házak teljes felszerelésének adományozása, gyógyászati és egyéb eszközök biztosítása.

Egyre több igény jelentkezik a gyógyító, gyógykezelési segélyek terén. Jelenleg 4 őssejt transzplantációs műtét támogatásához ad segítséget megyénk.

Szociális akciók


Az országosan meghirdetett vöröskeresztes akcióink az elmúlt évekhez viszonyítva sokkal eredményesebben zárultak. Kiemelném az a lehetőséget, hogy a Mikulásgyári gyűjtésnél megadták a lehetőséget a vöröskeresztes pénzadomány fogadására. (perselyes gyűjtés) Itt láttuk bizonyítottnak, hogy ha nem is nagy összeggel, de sok kis forint adománnyal többen álltak meg nálunk, hogy segítséget nyújtsanak, így gyűjtési akciónk sikerességét biztosítsák.

A meghirdetett „sok kicsi sokra megy „ egy-két forintos gyűjtési akciónk eredménye nem igazán hozott magas eredményt, mivel megyénkben a Kórház és egyéb eü. szervezetek megelőztek bennünk a perselyek kihelyezésében, illetve a bankok is nagy mértékben ezeket a gyűjtéseket támogatták.

Továbbra is jellemző a megyére a konkrét névre szóló, célra szóló adomány gyűjtési akcióknál a magasabb a támogatói létszám. Pl. Veronika gyógyításához kupak gyűjtési akció.

Gyógyászati és életvitelt segítő eszközök száma: 528


2008. évben ismét emelkedést mutat a gyógyászati eszközeink száma, ennek oka, hogy már az említett Bajor Vöröskereszt adományozásával próbálja segíteni az elhasználódott javíthatatlan eszközeinket. Szinte minden szállítmányban megtalálható kórházi ágy, tolókocsi, szoba wc. Továbbra is problémát jelent a gyógyászati eszközök javítása, mivel több esetben a segélyezet és támogatott rászorulóktól megrongálódott javításra szoruló eszközöket kapunk vissza.

Módosítás: ( 2009. november 12. csütörtök, 13:30 )  

Véradószervező munkatársaink

Közösségi oldalak

Gyűjtő - és segélyhely Zalaegerszeg

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!