Hírmondó felolvasószoftver letöltése
Speakboard felolvasószoftver letöltése
BsMag képernyőnagyító program letöltése
Magic képernyőnagyító program letöltése

www.zalamegye.voroskereszt.hu - Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezetének honlapja

Az adományozásról
Ismét várjuk ügyfeleinket és támogatoinkat! PDF Nyomtatás E-mail
Írta: megyei.szerkeszto   
2020. június 18. csütörtök, 15:01

Módosítás dátuma: 2020. június 24. szerda, 14:35
 
Gyűjtő - és Segélyhely Zalaegerszegen PDF Nyomtatás E-mail
Írta: megyei.szerkeszto   
2015. február 02. hétfő, 12:50

A Zalaegerszegi Területi Szervezet Gyűjtő - és Segélyhelye már több mint 10 éve fogadja a segíteni szándékozók felajánlásait. A beérkező adományokból végezzük rászoruló embertársaink segélyezését.

Cím: 8900 Zalaegerszeg, Jókai u. 1.

 

Nyitva:

Kedd, csütörtök: 9:00 - 12:00

További információ: +36 92 596 387

Módosítás dátuma: 2019. augusztus 23. péntek, 09:45
 
Az adományozásról PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2009. augusztus 02. vasárnap, 21:58

A segélyezés tapasztalatai

Az Áfa törvény ellenére a zalai egyéni adományozási kedv segítségével a hozzánk fordulók igényeit minden esetben kitudtuk szolgálni, kivétel az élelmiszer igények év közbeni jelentkezése. A karácsonyi segélyezésnél nagy segítséget kaptunk az országosan meghirdetett Mikulásgyár, Tesco gyűjtésből kapott élelmiszer adományokkal. A tapasztalat az, hogy a hozzánk fordulók sajnos egyre nagyobb mértékben pénzügyi támogatást kérnek, kiknek száma a gazdasági helyzet, a munkanélküliséggel emelkedésével együtt arányosan növekszik. Ilyen esetekben próbáljuk felkutatni, segítséget nyújtani, tanácsot adni arra vonatkozóan, hova, milyen szervezethez fordulhatnak pénzügyi támogatásért.

Megyénkre jellemző a magas lakásberendezési, felszerelési, bútor, ágynemű segélyezési szám, melynek biztosítását a Bajor Vöröskereszt Bad Reichenhall Vöröskereszt adományainak köszönhetően tudunk kielégíteni. Pl. apartman házak teljes felszerelésének adományozása, gyógyászati és egyéb eszközök biztosítása.

Egyre több igény jelentkezik a gyógyító, gyógykezelési segélyek terén. Jelenleg 4 őssejt transzplantációs műtét támogatásához ad segítséget megyénk.

Szociális akciók


Az országosan meghirdetett vöröskeresztes akcióink az elmúlt évekhez viszonyítva sokkal eredményesebben zárultak. Kiemelném az a lehetőséget, hogy a Mikulásgyári gyűjtésnél megadták a lehetőséget a vöröskeresztes pénzadomány fogadására. (perselyes gyűjtés) Itt láttuk bizonyítottnak, hogy ha nem is nagy összeggel, de sok kis forint adománnyal többen álltak meg nálunk, hogy segítséget nyújtsanak, így gyűjtési akciónk sikerességét biztosítsák.

A meghirdetett „sok kicsi sokra megy „ egy-két forintos gyűjtési akciónk eredménye nem igazán hozott magas eredményt, mivel megyénkben a Kórház és egyéb eü. szervezetek megelőztek bennünk a perselyek kihelyezésében, illetve a bankok is nagy mértékben ezeket a gyűjtéseket támogatták.

Továbbra is jellemző a megyére a konkrét névre szóló, célra szóló adomány gyűjtési akcióknál a magasabb a támogatói létszám. Pl. Veronika gyógyításához kupak gyűjtési akció.

Gyógyászati és életvitelt segítő eszközök száma: 528


2008. évben ismét emelkedést mutat a gyógyászati eszközeink száma, ennek oka, hogy már az említett Bajor Vöröskereszt adományozásával próbálja segíteni az elhasználódott javíthatatlan eszközeinket. Szinte minden szállítmányban megtalálható kórházi ágy, tolókocsi, szoba wc. Továbbra is problémát jelent a gyógyászati eszközök javítása, mivel több esetben a segélyezet és támogatott rászorulóktól megrongálódott javításra szoruló eszközöket kapunk vissza.

Módosítás dátuma: 2009. november 12. csütörtök, 13:30